Sovitussetti sisältyy sormuksen hintaan, kun sormus tilataan Ouran verkkokaupasta. Se lähetetään ensin erikseen, jos omaa kokoa ei tiedä. Tämän paketin toi työkaverini. Vanha Ourani oli tänä syksynä käynyt ja halusin varmistaa, josko kokoa pienempi sopisi paremmin.

Kun Oura jo on, hankkiako uudempi?

Vanha toisen sukupolven älysormus Oura ehti olla käytössäni reilun vuoden, kun alettiin ilmoitella uuden 3. sukupolven version ilmestymisestä.

Olen ollut vanhaan sormukseen tyytyväinen, mutta viime kuukausina se on käynyt väljäksi. Jostain syystä sormeni ovat ohentuneet.

Tällä välin lisäksi ilmestynyt uusi väri kulta, jota olen jo pidempään ehtinyt ihastella. Pari hyvää syytä sormuksen vaihdolle olisi siis pohjilla.

Ouralla olivat ilmeisesti arvanneet, että vanhoja asiakkaita kannattaisi vähän houkutella. Niinpä meitä lähestyttiin tarjouksella.

Jos uuden sormuksen ostaisi Black Friday -viikonloppuun mennessä, vanhan sormuksen omistaja saisi viisikymppiä hinnasta alennusta sekä jatkossa kuukausimaksullisen palvelun veloituksetta – eliniäksi.

Melko pitkään jaksoin vastustaa kiusausta, kunnes eilen tein sen. Tilaus lähti eteenpäin.

Miksi jäin vielä harkitsemaan

Vanha sormus on ollut ”ihan hyvä”. Älykelloa se ei kuitenkaan ole tehnyt tarpeettomaksi, kun sykettä toisen sukupolven malli ei mittaa kuin vain öiseen aikaan. Ehkä tämä edellä mainittujen syiden lisäksi vahvisti ajatusta, miksi päädyin sormuksen tilaamaan.

Sykkeen seuranta päiväsaikaan on kiva toiminto vaikkapa liikuntasuoritusten tai stressitasojen mittaamisessa. Tässä vanha kunnon älykelloni Garmin Venu on hoitanut osansa kiitettävästi.

Älykellossa vain on se vika, että se painaa ranteessa. Toki kelloa voi totutella pitämään ympäri vuorokauden, mutta eihän se nyt mukavalta siinä tunnu. Sormusta on huomattavasti miellyttävämpi käyttää, se ei häiritse.

Voisiko Oura jopa korvata älykelloni?

Lämpötilan mittausta ilman lämpötilan kertomista

Älykellosta poiketen Oura seuraa myös kehon lämpötilaa ja uudessa versiossa mittaus on kuulemma vanhempaa tarkempi.

Aiemmin Oura ilmoitti kehon lämpötilan, kuten vaikka 36,1°C, mutta nykyään se kertoo vain muutokset ja mitä mieltä Oura lämpötilan tasosta on.

Esimerkiksi viime yönä kehoni lämpötila oli -0,4°C alhaisempi kuin edellisenä yönä.  Taso on ihanteellinen. Toivoisin silti saavani tietää lämpötilan. En ole vielä keksinyt, miksi tuo ominaisuus piti aikoinaan jättää pois. Saisipa sen takaisin.

Lämpötilan muutoksista ilmoittamalla voidaan ennakoida vaikkapa lähestyviä kuukautisia tai sairastumisia.

Koronatartunnan tunnistamisessa sormuksen on kerrottu olevan ennakoiva, vaikkakin itsellä kyseinen sairastuminen meni kokonaan ilman lämpöilyä. Lämpötilakäyrä sairauden aikana noudatteli normaalia kehon sykliä ja oli tuolloin laskusuuntainen.

Toisen sukupolven Ouraa voi käyttää ilman kuukausimaksua

Unen seuranta unenlaadun parantamiseksi on lienee suurimmalla osalla se tärkein syy, miksi Oura on alunperin hankittu. Tähän uudessa sormuksessa luvataan vuoden 2022 puolella päivityksiä, samoin kuten veren happitasapainon mittaus on tulossa ominaisuutena.

Siinä missä vanhaa sormusta pystyi käyttämään kertainvestonnilla ja sormuksen liittyvä appi on kuulunut mukaan, kolmannen sukupolven sormuksessa ensimmäisen puolen vuoden jälkeen jäsenyydestä joutuu maksamaan 5,99 euroa kuukaudessa.

Ouralla onkin nyt tekemistä siinä, että se saa uuden sormusmallin käyttäjille houkuttelevaksi. Tosiasiassa edellinenkin malli on ihan hyvä. Niitähän on nyt juuri tällä hetkellä runsaasti tarjolla käytettyinä netin eri kaupankäyntialustolla, hintojen lähtiessä satasesta ylöspäin.

Uuden Oura-sormuksen hinta on 314-419 euroa, väristä riippuen.

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmoilla

Ajankohtaista

Kaverin kanssa leffassa: The Last Duel

The Last Duel on keskiaikaan sijoittuva elokuva, jonka ytimessä on raiskaus ja uskotaanko uhria. Toimittaja kävi katsomassa elokuvan raiskauksia tutkivan tohtorikoulutettavan juristi Tuija Salorannan kanssa. Elokuvasta löytyi yllättävän paljon yhtäläisyyksiä nykyaikaan.