Toimittaja testasi Mago-hiustenpidennykset

Hiukset pitkiksi ja paksuiksi

Siinä missä lapsena hiukseni ulottuivat vyötärön alapuolelle ja paksuuttakin riitti, näin aikuisena ahkerakaan hoito ja hiustenkasvatusyritykset eivät ole tuottaneet mitenkään vastaavaa tulosta.

Uskottava se on, että ohuilla skandinaavisilla hiuksillani on tietty maksimipituus, jonka jälkeen ne putoavat pois. Ja se pituus ei ole lähelläkään vyötäröäni.

Unelma pitkistä tuuheista hiuksista on kuitenkin elänyt koko aikuisiän ajan. Tietyt asiat jäävät osaksi identiteettiä, vaikka todellisuus olisi jo kauan aikaa ollut jotain ihan muuta.

Vaihtoehtojen äärellä

Olen harkinnut hiustensiirtoa, vaikka tokikaan sillä ei saa nopeita tuloksia, kuten ei myöskään nykyistä pidempiä hiuksia.

Sitten on olemassa myös hiuslisäkkeet, joissa on hieman toisistaan vaihtelevia kiinnitystapoja.

On teippiä, sinettiä ja sitten on Magot.

Mago-hiuspidennykset sidotaan omiin hiuksiin solmulla, joten niiden kerrotaan olevan huomattavasti hellävaraisemmat kuin perinteisemmät teippi- tai sinettipidennykset.

Magot on valmistettu aidoista indonesialaisista hiuksista. Kolme ulommaista kerrosta on kuorittu pois ja siksi ne näyttävät luonnollisilta myös skandinaavisten hiusten seassa.

Konsultaatiosta se alkaa

Hakeudun Snazzy Lahti -kampaamoon Mago-konsultaatioon. Kampaaja-Tuire kehuu hiusteni kuntoa, mutta toteaa, että hienon hienosta hiustyypistä johtuen ei suosittele mitään muuta menetelmää kuin Magoa. Muitakin kyllä heiltä saisi.

”Teippi vahingoittaisi ohutta hiusta ja kuumentamalla kiinnitettävät sinetit taas veisivät ne mennessään. Suurimmalle osalle laitamme nykyään Magot, kun ne sopivat suomalaiselle hiustyypille”, hän vahvistaa.

Olin jokunen aika sitten testaillut kuvaeditorissa kasvoilleni sopivia eri hiustyylejä ja näytän kampaajalle siitä syntynyttä ideaa.

”Onpas hienot, tuo tyyli tosiaankin sopii sinulle ja on luonnollisen näköinen”, Tuire huudahtaa.

Hiukseni ovat kuvassa hieman vaaleammat, paksummat ja pidemmät.

”Ehdottaisin, että laitetaan omiin hiuksiisi muutamia vaaleita raitoja ja lisäksi pari-kolme pakettia Magoja.”

Hän kaivaa esille Mago-väriviuhkan, josta ensin katsotaan luonnollinen hiusvärini ja sitten, mikä siihen sopisi kaveriksi.

Päädymme vaaleissa hiuksissa ehkä siihen vähän tummempaan päähän. Tuire kiepauttaa hiukset toistensa ympärille.

”Tällainen siitä tulisi.”

Sääntö 1: Vain yksi hiusharja

Magojen kanssa tulee toimia tietyllä tavoin, jotta ne pysyvät hyvinä. Tuire kertoo, että lisukkeiden kanssa on sitten naimisissa yhden tietyn hiusharjan kanssa, jotta hiukset pysyvät siististi päässä.

”Lähtökohtaisesti et voi harjata hiuksiasi liikaa.”

”Saat uida, sukeltaa, urheilla ja pestä hiukset vaikka samana päivänä, mikä ei ole vaikkapa teippien kanssa mahdollista.”

Etuna muihin pidennysmenetelmiin verrattuna on myös se, että hiukset saa ponnarille siististi ilman, että lisäkkeet irvistelisivät.

Sääntö 2: Tuuheuttavat on kielletty

Sampoossa ja hiustenhoitotuotteissa on tarkkaa, mitä saa käyttää. Tuuheuttavat tuotteet ovat ehdottomasti kiellettyjä, sillä niiden kanssa Magot voivat jopa rastoittua.

”Samasta syystä nukkumaan ei saa mennä märillä hiuksilla.

Kerron käyttäväni Olaplex-tuotteita, jotka kuulemma ovat poikkeus ja sallittujen listalla.

Tuire vinkkaa myös toisesta vastaavasta, mutta hiuksia hieman syvällisemmin hoitavasta K18-hoitoaineesta, joka jätetään puhtaisiin hiuksiin. Nappaan pullon mukaani testiin.

Sovimme Magojen laiton reilun parin viikon päähän. Aikaa tulee varata 3,5 tuntia.

”Voit ottaa mukaan läppärin ja tehdä töitä samalla. Moni pitää jopa Teamseja kampaamotuolilla istuessaan”, hän naurahtaa.

Hyvältä kuulostaa.

Blondiudessa löytyy vaihtoehtoja.

Tuire näyttää, miten hiusteni luonnollinen väri ja tulevat Magot sulautuvat toisiinsa.

Magojen kanssa käytetään omaa hiusharjaa.

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmoilla

Ajankohtaista

Kaverin kanssa leffassa: The Last Duel

The Last Duel on keskiaikaan sijoittuva elokuva, jonka ytimessä on raiskaus ja uskotaanko uhria. Toimittaja kävi katsomassa elokuvan raiskauksia tutkivan tohtorikoulutettavan juristi Tuija Salorannan kanssa. Elokuvasta löytyi yllättävän paljon yhtäläisyyksiä nykyaikaan.