Myös Milla-kissa tykkää uusista villasukista.

Villikset!

Siinä missä jotkut hassut käyttävät villasukkia ympäri vuoden, viimeistään näillä -17°C pakkasilla loputkin vetävät ne jalkaansa. Vaan mistä löytyisi niitä aivan parhaita jonkun taitavan itse tekemiä villasukkia. 

Raaskisiko joku myydä?

Varma apaja Lahdessa

Lahdessa perinteisiä villasukkia on yleensä löytynyt Rautatienkadulla sijaitsevalta Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistyksen ylläpitämältä Kissankulman kirpputorilta.

Jos akuutti villasukkapula iskee tai kaipaa kudottuja lapasia, niiltä suunnilta lahtelaisille todennäköisesti löytyy tarpeeseen nopeaa helpotusta.

Ylipolven villasukat

Hiljattain Facebookin myyntipaikalla tuli vastaan jotain, minkä tunnistin heti omaksi jutuksi. Villasukat, reisiin asti ulottuvat. Mustat, mutta värikkäät ja sydänkuvioita. Aivan supermageet!

Sukat ovat vantaalaisen Merja Haapalan suunnittelua ja käsialaa. Hänen Facebook-seinällään vastaavia villasukkia on lukuisia muita… Myös näissä hintataso tuntuu tosi edulliselta, vaikka jopa erikseen mainittiin, että sukat myydään kuitin kera.

Päätin tilata kokeeksi yhdet alkuun. Maksu hoitui tilisiirtona ja sukat lähtivät Ärräpakettina Lahteen.

Toimivat myös polvisukkina ja säärystimien tapaan

Sukat saapuivat nopeasti perille ja ovat juuri niin ihanat, miltä kuvissakin näyttää.

Ylipolven sukat ovat perinteisesti kaivanneet kaverikseen sukkanauhat ja sukkanauhaliivin, jotka ehdottomasti sopivat myös näiden kanssa.

Merjan tekemissä villasukissa on polven yläpuolella kiristysnauha, joka helpottaa hieman sukkien pysymistä oikealla paikalla. 

Jos sukkia ei ole väliksi pitää ylhäällä, ne toimivat mainiosti myös rennompina polvisukkina.

Kolmas mahdollinen käyttötapa on, että sukanvarsien antaa olla nilkkojen suojana säärystimien tavoin. 

Seitsemän veljestä on villaa ja polyamidia

Villasukat ovat mitä parhainta käyttötaidetta, jossa tekijänsä näkemys ja kädenjälki tulevat esille.

Ylipolven villikset on kudottu Novitan 7 veljestä -langasta, joka on 75 % villaa ja mukana on 25 % polyamidia kestävyyttä lisäämässä.

Villasukat kuin taidetta

Merja Haapalan Facebook-sivulta löytyy lisää sukkaluomuksia, joita kelpaa ihastella.

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmoilla

Ajankohtaista

Kaverin kanssa leffassa: The Last Duel

The Last Duel on keskiaikaan sijoittuva elokuva, jonka ytimessä on raiskaus ja uskotaanko uhria. Toimittaja kävi katsomassa elokuvan raiskauksia tutkivan tohtorikoulutettavan juristi Tuija Salorannan kanssa. Elokuvasta löytyi yllättävän paljon yhtäläisyyksiä nykyaikaan.