Laillistettu hieroja Elina Koskipää yhdistää Neurosonicin ja perinteisen hieronnan. Intialaista päähierontaakin on tarjolla.

Oikeasti olinkin niska­hieronnan tarpeessa

Kun viikossa ollaan päästy perjantaihin, kaipaa sitä jo kokonaisvaltaista rentoutumista!

Kansainvälisen unipäivän Neurosonic Facebook-livessä kommentoi lahtelainen hieroja, joka on yhdistänyt klassisen hieronnan ja Neurosonic-hoidon. Yhdistelmä oli niin mielenkiintoinen, että tähänhän täytyy tutustua!

Ellun Tuvan nettisivuilla on tarjolla monenlaista rentouttavaa hoitovaihtoehtoa. Sen kummemmin miettimättä, iltapäivän iloksi, päädyin varaamaan ajan intialaiseen päähierontaan.

Se joka ei ole kyseistä hoitoa vielä testannut, on jäänyt paitsi varsin autuaaksi tekevästä kokemuksesta.

Ai niin, mutta…

Ajanvarauksen tehtyäni muistin, että mitenhän muuten päähieronta soveltuu Mago-hiuspidennysteni kanssa? Kun hiusteni läpi ei voi liu’uttaa sormia eikä nitä voi edes harjata tavallisella harjalla, onnistuuko veivaaminen Ayurvedan tahtiin?

Paikalle päästyäni koulutettu hieroja Elina Koskipää totesi, että skipataan osiot joita ei voi tehdä, ja korvataan ne muulla.

Jälkiviisaana voisin todeta, että hiustenpidennykset estävät intialaisen päähieronnan, sillä juuri hiuspohjan sively, hively, veivaaminen ja tukistelu ovat niitä, jotka tähän kokemukseen kuuluvat.

Korvaavaa tekemistä kuitenkin löytyi. Aivan kuten lääkäri sormilla tunnustellessaan palpoo asiakasta, niin tekee myös hierojakin. Aika pian ilmeni, että kivuttomassa ja jumittomassa kehossani on sittenkin kaikenlaista pientä avauksen tarpeessa olevaa.

Kun intialaisesta päähieronnasta oli joutunut hyppäämään osion jos toisenkin yli, loppuaika vaihtui niskahierontaan.

Niskarusetissa on monella avattavaa

”Sternot”, Elina huudahti. Ammattislangilla hän viittasi sternocleidomastoideous-lihakseen eli päännyökkääjälihakseen.

Niskojen lisäksi myös päännyökkääjälihas oli juntturassa. Se kertonee siitä, että tyynyni ei ole sopivin mahdollinen.

”Jos kännykkää tuijottaa paljon tai tekee paljon päätteellä töitä, siitäkin niskan ja hartioiden lihakset voivat mennä jumiin”, Elina kertoi toisen todennäköisen vaihtoehdon.

Hieronta jatkui kallonpohjan hieronnassa niskarusetin alueelta. Kallonpohjasta lähtee ja sinne kiinnittyy useita lihaksia. Niskan avaamiseen meni lopulta vain kymmenisen minuuttia. Lopuksi vielä kaularankaa vedettiin traktioon.

”Lisätään vielä loppuun pituuttasi”, Elina tokaisi. Hän otti takaraivostani kiinni, ja venytti rankaa. Kuinka nautinnollista!

”Saadaan nivelten väliin tilaa, jotta nivelnesteet pääsevät liikkumaan paremmin.”

Neurosonic + perinteinen hieronta

Entä millainen on Ellun Tuvan tarjoama Neurosonicin ja perinteisen hieronnan yhdistelmä?

”Monesti alkuun otetaan Neurosonicin 20-25 minuutin rentoutusohjelma, jonka aikana lihakset rentoutuvat ja lämpenevät, jolloin ne ovat vastaanottavaisempia hieronnalle.”


Toimittaja testasi niskarusetti
Niskarusetti löytyy kallon ja ylimpien selkänikamien liitoskohdasta. Se koostuu useammasta pienestä niskan ja kaulan rakenteisiin liittyvästä lihasrungosta. Niskarusetin kireys tuntuu niskajumina, joka on tavallinen etenkin istumatyötä tekevillä.
Toimittaja testasi päännyökkääjälihas
Päännyökkääjälihaksen voi napata vaikka sormiensa väliin. Kun päännyökkääjälihas on kireällä, pää työntyy eteenpäin ja kehon luontainen linja häiriintyy.

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmoilla

Ajankohtaista

Kaverin kanssa leffassa: The Last Duel

The Last Duel on keskiaikaan sijoittuva elokuva, jonka ytimessä on raiskaus ja uskotaanko uhria. Toimittaja kävi katsomassa elokuvan raiskauksia tutkivan tohtorikoulutettavan juristi Tuija Salorannan kanssa. Elokuvasta löytyi yllättävän paljon yhtäläisyyksiä nykyaikaan.